Hvem Er Karl Lagerfeld?

Pixabay, Shotkitimages

Selvom overskriften siger 'er', så er det faktisk 'var', vi skal bruge, da Karl Lagerfeld gik bort i starten af 2019 i Neuilly-sur-Seine i Frankrig.

Han var en tysk modeskaber, som blandt andet har været chef for Chanel, Balmain, Fendi og Chlöe. I 1984 startede han sit eget mærke, Karl Lagerfeld.

Han var en mand, der satte sit præg på moden og ligesom så mange andre store personligheder, så havde Karl Lagerfeld også sine specielle kendetegn, som den dag i dag også bliver forbundet med ham. Han havde nemlig altid hvidt hår, sorte solbriller, handsker uden fingre og en høj krave. Det var hans signatur, som man kalder det.

Hans karriere startede i Paris i 1995, hvor han deltog i en pelskonkurrence. Han vandt konkurrencen og blev efterfølgende ansat af Pierre Balmain. Her arbejdede han som assistent og senere lærling i tre år.

I 1958 blev han kunstnerisk designer for Jean Patou og fik efterfølgende også en uddannelse i kunsthistorie. Herefter blev han freelance designer og samarbejdede blandt andet med Chlöe, Valentino og Krizia.

I 1967 blev han ansat af Fendi, hvor han også var ansat indtil hans død i 2019.

Jeg håber, du blev klogere på, hvem Karl Lagerfeld var.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købe Pernille Corydon, og meget meget andet. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.

Relaterede indlæg

09:03 - 13.08.2021

Hvad er fast fashion? - Se forklaringen her

Hvad er fast fashion? - Fast Fashion betyder på dansk "hurtig mode" og er mode/tøj der bliver produceret billigt og kan sendes hurtigt ud, for at være med i den sidste nye mode. Fast Fashion er især kendt fra større…
12:01 - 12.08.2021

Hvad er minimalistisk indretning?

I Danmark og resten af Skandinavien er vi meget kendte for den beundrede og berygtede minimalisme, som præger store dele af vores design af både møbler, huse og generel indretning. Minimalistisk indretning er langt fra n…
13:05 - 30.07.2021

Hvor sprayer man parfume?

Det siges, at man skal spraye sin parfume på det steder, hvor det hurtigt bliver varmt eller hvor pulsen slår kraftigst. Disse steder på kroppen er eksempelvis mellem brysterne, håndleddene, indersiden af albuen og på kr…