Hvad Betyder Haute Couture? Se De 4 Regler

Pixabay

Hvis du på en eller anden måde har beskæftiget dig med mode, så har du med rimelig sikkerhed hørt om begrebet “haute couture”. Begrebet er åbenlyst fransk, hvilket rigtig meget high-end fashion i øvrigt også er. Men hvad dækker begrebet præcist over? Dette er spørgsmålet, som vi vil besvare i denne artikel.

Hvad betyder haute couture? Haute couture er en betegnelse, der dækker over et beskyttet navn, som kun må benyttes af designere, der formår at opfylde en række strenge betingelser. Begrebet blev “opfundet” helt tilbage i 1942, men kriterierne vi kender i dag blev opdateret i 1992.

Hvilke krav er det så, man skal opfylde for at få retten til at kalde sit brand og tøj haute couture?

1. Den første betingelse, at man skal være medlem af Chambre Syndicale De LA Couture.

2. Den anden betingelse er, at designet skal være skabt på baggrund af en bestilling fra en privat kunde.

3. Den tredje betingelse er, at designeren skal designe og præsetere en kollektion for den franske presse to gange om året, altså hver sæson. Denne kollektion skal i øvrigt omfatte minimum 35 forskellige designs.

4. Den fjerde betingelse er, at designeren skal have et atelier i Paris, hvor man som minimum har 15 fuldtidsansatte medarbejdere.

Relaterede indlæg

08:39 - 02.11.2021

Hvad betyder couture?

Haute Couture er fransk som direkte oversat til dansk betyder "Høj sygnig". Selve ordet couture dækker over kjoler og tøj der er unikt og håndsyet, ofte lavet af store modehuse og specialsyet til modeshows eller ken…