Hvad Betyder Couture?

Pixabay

Haute Couture er fransk som direkte oversat til dansk betyder "Høj sygnig". 

Selve ordet couture dækker over kjoler og tøj der er unikt og håndsyet, ofte lavet af store modehuse og specialsyet til modeshows eller kendte og højtstående personer.

Derfor er couture ofte en "one of a kind" altså et stykke tøj som der kun findes en af.

Derudover er det stof og de materialer der bruges til couture, af den absolut højeste kvalitet. 

Netop fordi tøjet er special og håndsyet af de bedste materialer, er couture dyrt og kan være meget svært at få fat på for de fleste mennesker.

Du kan ofte se couture på røde løbere, hvor kendisser ofte dukker of i eksklusivt tøj som er sponsoreret af de forskellige designere og store modehuse.

Couture laves af de mest annerkendte designere og syreske, som bruger enormt lang tid på couture stykkerne og lægger særligt store mængder tid i at få detaljerne helt rigtige.

Indenfor modeverdenen er der en uskrevet regel om at kun de dygtigste og bedste modehuse må kalde bestemte stykker tøj for couture. 

Det vil sige at det ikke bare er et begreb som må/kan bruges af hvem som helts og er bestemt ikke for amatører, men derimod for de erfarne med de bedste evner indenfor faget.

Indlægget er bragt og udgivet i samarbejde med avXperten. avXperten forhandler blandt andet steamer og mange andre ting til husholdningen.

Relaterede indlæg

10:19 - 24.08.2021

Hvad betyder Haute Couture? Se de 4 regler

Hvis du på en eller anden måde har beskæftiget dig med mode, så har du med rimelig sikkerhed hørt om begrebet “haute couture”. Begrebet er åbenlyst fransk, hvilket rigtig meget high-end fashion i øvrigt også er. Men hvad…